• wat kunnen we voor je doen?

  • wat kunnen we voor je doen?

Ik vind DTILE interessant – en nu?


Voor interieur-professionals en ervaren doe-het-zelvers is DTILE niet al te moeilijk om mee te werken, maar er zijn wel een paar valkuilen en dingen die handig zijn om te weten. Dus mocht je overwegen om iets met DTILE te doen en je hebt vragen: even contact opnemen kan altijd. We zijn zelf nog steeds zó enthousiast over ons product dat we het altijd leuk vinden om erover te praten.

Wasbak met afgeronde tegels

Wasbak met driedimensionale tegels

stap 1 – laat je inspireren


DTILE biedt eindeloos veel mogelijkheden, en op deze website kan je daar een aantal voorbeelden van bekijken. Er is nog veel meer te zien op Flickr, Pinterest en Instagram. Bestaande projecten bekijken is altijd een goed begin om een idee te vormen voor je eigen project.

stap 2 – ontwerpen


Wanneer je weet wat voor ruimte (of object, of oppervlakte, of wat dan ook) je wil betegelen, en in welke kleur, is het tijd om te gaan ontwerpen. Sketchup is een gratis ontwerpprogramma dat veel door interieurarchitecten gebruikt wordt; wij hebben een DTILE Sketchup-template ontwikkeld waarmee je relatief eenvoudig alle DTILE tegels ‘drag & drop’ in je ontwerpschets kan verwerken.
Wanneer je al Sketchup gebruikt, dan kan je het template met witte tegels hier downloaden. Alle andere kleuren hebben staan hier. Een video-handleiding vind je hier.

Download Sketchup

Wanneer je geen zin hebt om Sketchup te gebruiken (heel verstandig) dan is dat geen probleem. Wanneer je contact met ons opneemt kunnen wij een schets voor je maken. Dan hebben we de maten van je project nodig, en eventueel een aantal voorbeelden van bestaande projecten die je gezien hebt (op deze website of op Pinterest). En als je nog helemáál geen idee hebt - wij vast wel.

 

stap 3 – maten


Wanneer je ontwerp ‘af’ is, moeten de exacte maten en daarmee de juiste hoeveelheid tegels berekend worden. Wanneer Sketchup gebruikt wordt is het meteen duidelijk hoeveel tegels er benodigd zijn. Zo niet, neem contact met ons op en we helpen je verder.

stap 4 – bestellen


Als je ‘zelf’ een project doet, dan kan je nu bestellen: tegels en andere benodigde materialen.

stap 5 – betegelen


De oppervlaktes kunnen nu voorbereid worden voor het tegelen. Vaak wordt een speciaal schuim gebruikt als laag tussen (bijvoorbeeld) de muur of het werkblad en de tegels. Dit schuim is watervast en maatvast (het krimpt niet en zet niet uit) en is een perfect materiaal om de tegels op te hechten. Wanneer er objecten zijn (zoals een vrijstaand keukenblok) dan moeten die uiteraard ook vervaardigd worden, ter plekke of (gedeeltelijk) ergens anders. En dan kan het DTILE-dekentje van tegels gelegd worden!
we hebben inmiddels veel ervaring met het voorbereiden en betegelen van ruimtes, en die kennis delen we uiteraard graag, dus neem vooral contact op. we hebben ook veel samengewerkt met externe partijen als aannemers, ook dat doen we graag.